Fii curajos, iubește-mă altfel

Nu te îndrăgosti de frumusețea pe care orice ochi o poate pricepe, ci de cea pe care o ascund în cicatricile lăsate de luptele aspre, de ridurile ivite în încercările mele de a sfida greutățile cu un zâmbet, de cearcănele lepădate in nopțile plămădite cu griji.
Întrezărește-mi frumusețea în gândurile care-mi străbat neîncetat mintea obosită, în strălucirea ochilor apărută ori de câte ori vorbesc de lucrurile pe care le iubesc, în felul meu de le aduce oamenilor zâmbete-n dar.

Iubește frumusețea uitată-n sufletul meu, tăria care-mi ocrotește ființa în timpuri furtunoase, tristețile născute din dezamăgiri și dragostea mea față de tot ce e simplu și neînțeles.

Nu te izbi de aparențe și nu te lăsa amăgit de lucrurile fără suflet. Fii curajos și pătrunde în adâncurile care nu s-ar lăsa descoperite oricui, în misterele nedeslușite minții fără imaginație, în poveștile care pot fi împărtășite doar celor puternici și hotărâți.

Îndrăgostește-te, iubește, prețuiește altfel! Și până la urmă, știi și tu că nu poți iubi cu adevărat marea dacă nu îi iubești valurile!

Share: